VINTAGE GELİNLİKLER

VINTAGE GELİNLİKLER

 

Eski Model Gelinlik, Eski Tarz Gelinlik Olarak Sıkça Duymaya Başladığımız
Vintage Gelinlik ve Retro Gelinlik Önerileri

 

Vintage gelinlikler, eskiye ve eski olanın üzerinde taşıdığı sadeliğe duyulan özlemle birlikte, 2016 yılından itibaren yoğun bir şekilde gelin adaylarının arzu ettiği modeller arasında yer alıyor. Özellikle yurt dışı düğünlerinde görmeye alışık olduğumuz bu modeller; modanın zamanla iç içe geçen derin yolculuğunda, Türkiye’de de giderek popüler olmaya başlıyor. Duruşu itibariyle vintage gelinlikler, diğer modellerden oldukça farklı. Bu yüzden, gelinliğinizin eski dönemleri yansıtmasını isterken, aslında düğün temanızın da buna uygun olmasına dikkat etmenizi öneriyoruz.

 

 

 

Düğün Temasına Göre Seçilen Vintage Gelinlik ve Retro 
Gelinlik

 

 

Great Gatsby akımı ve dönemin moda anlayışı itibariyle 1920’li yıllarda kısa olarak tercih edilen retro gelinlik modelleri, günümüze kadar birçok değişime uğradı ve en nihayetinde son birkaç senedir, vintage gelinlikler olarak kullanılmaya başlandı. Eğer siz de eski zamanların kimliğini taşıyan bir gelinlik hayal ediyorsanız, mekandan tutun da müziğe kadar tüm detayları bu kimliğe uygun bir şekilde hazırlamalısınız.

Vintage gelinlik modellerinin tek bir mevsimi yok. Çünkü bu modeller, hem kolsuz hem uzun hem de kısa kollu olarak kullanılabiliyor. Peki, düğün mekanının ruhu? İşte o, en az gelinliğiniz kadar önemli.

Kış düğünü yapıyorsanız, vintage temasını yüksek tavanlı mekanlar ile kolaylıkla yakalayabilirsiniz. İhtiyacınız olan uzun ahşap masalar, ahşap sandalyeler, beyaz masa örtüleri, şamdanlar ve kocaman parıltılı avizeler. Bu tarz düğünlerde ne kadar beyaz tonlar, canlı yeşil bitkiler, ahşap malzemeler kullanırsanız, vintage gelinliğiniz o kadar düğün teması ile uyumlu olur.

Yaz düğünü yapıyorsanız; sahil, kır ya da plaj düğünü yapmanızı öneririz. Düğün malzemeleri olarak, avize dışında, kış düğünü için hangi ürünleri tercih ediyorsanız; yaz konseptinde de bunlardan faydalanabilirsiniz. Unutmayın, vintage gelinliğiniz; konsept olmadan sadece “sade bir gelinlik” olarak alınabilir.

 

 

 

 

Gelin Çiçeği ile Nostaljik Uyumlu Vintage Gelinlik
Modeller

 

 

Eski tarz gelinlik modelleri, ancak vintage aksesuarlar ile tamamlandığında, ruhunu karşıya iletebiliyor. Evet, geçen moda akımlarının takı ve aksesuar modelleri, 2021 yılında da moda oldu ve olmaya devam ediyor. Ancak yeni moda olmuş ve 2000’lerin son yıllarında gelişen teknolojileri yansıtan mimari tasarımlara sahip (ve bunlara benzer) aksesuarları, vintage konsept düğünlerde kullanmamanızı öneriyoruz.

Vintage gelin çiçeği, gelinliğinizi tamamlayan bir aksesuar olabilir. Ama aynı zamanda, misafir masalarının üstlerinde kullanacağınız ya da gelin ve damadın “Evet!” dedikleri nikah masası ( çardak ya da kemer nikah alanı için bu çiçekler ile süslemeler yapılabilir) üstü için de hoş bir aksesuar seçeneği olabilir.

Vintage gelin saç modelleri arasında en çok tercih edilen modeller, örgüler. Bu örgüler, genelde dağınık topuza dönüştürülerek kullanılıyor. Fakat siz, vintage gelinliğinizin modeline göre saçınızı toplamadan da kullanabilirsiniz. Öyleyse, maşa yardımı ile yapılan hafif dalgalı saç modelini öneriyoruz.

 

 

 

 

Vintage Gelinlik Ayakkabıları Olmadan Olmaz

 

 

Vintage bir gelinliğin ihtiyacı olan diğer aksesuar da, bu tema ile uyumlu bir ayakkabı modelidir. Mutlaka, olmazsa olmaz, kesinlikle… Tüm bu tanımlamalar, vintage gelinlik tamamlayıcıları için geçerli.

Vintage gelinlik ayakkabıları, küçük topuklara ve sivri burunlara sahip oluyor. Bu modellerin üzerinde her zaman bir el işçiliği ya da özenle çalışılmış tasarımsal desenler bulunuyor. Eğer gelinliğiniz tam bir vintage gelinliği ise, yani bol bol tüllerden, fırfırlardan ve işlemelerden oluşuyorsa, ayakkabınızı desensiz tercih etmenizi öneriyoruz.

 

 

 

 

2022 Vintage Gelinlik Fiyatları

 

 

Eğer düğününüz zaten bahsettiğimiz temada planlandıysa ya da tüyolarımızı okuyup, koleksiyonumuzu inceledikten sonra; vintage gelinlik nereden alınır, diye merak ediyorsanız, en yakın Oleg Cassini mağazamızı ziyaret edebilirsiniz. Mağazalarımızın yanı sıra 7/24 hizmetinizde olan web sitemizden satılık vintage gelinliklere göz atarak, vintage gelinlik fiyatlarını inceleyebilirsiniz.

 

 

 

 

 

Etiketler: vintage gelinlik, vintage nikah elbisesi, Jaqar gelinlik, retro gelinlik
Nisan 25, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı